Начин на приготвяне
Класическа салатка, при която особеното е добавката на скариди с пресен босилек. Ако не сте опитвали комбинацията, препоръчвам да го направите.
Има и нотка на изненада, защото между спаначените и останалите листа от салатата, гостите ви няма да забележат босилека, но когато усетят на небцето си аромата му в комбинация със скаридите, ще останат изненадани.
За да приготвите салатата, първо имайте предвид, че това трябва да се случи непосредствено преди поднасяне, за да е свежа. В краен случай, може да си приготвите продуктите и да овкусите точно преди да поднесете.
Измийте си салатените листенца и ги отцедете перфектно.
Нарежете на две чери доматите, освен ако не са прекалено малки.
Обелете и нарежете на дълги и тънки парчета авокадото, а скаридите също обелете и почистете.
Завийте всяка скаридка със босилеково листо и забодете с клечка. В случая аз съм използвала обикновени клечки за зъби, но когато поднасям за по-специални случаи, ползвам по-красиви коктейлни клечици.
Сложете в салатиера свежите листа, доматките и авокадото. Поръсете обилно със хубав зехтин, балсамов оцет на вкус, слънчогледово семе, сусам и сол. Размесете много леко с пръсти.
Подредете отгоре скаридите, скрити в листо от босилек, и по желание и тях посолете леко и поръсете със зехтин.
Поднесете зелената салата на момента с хубаво питие.
Зелената салата със скариди, босилек и авокадо е чудна.