Начин на приготвяне
Любима зелена салата, която често си приготвям за вечеря през лятото.
Измийте и оставете салатените листа да се отцедят от водата.
Нарежете прошуто кото на тънки ленти, доматите разполовете.
Обелете, почистете и нарежете авокадото, а сиренето бри накъсайте на произволни по големина парченца.
Сложете зелената салата в купа и разбъркайте заедно с половината слънчогледови белени семки, зехтин и сол на вкус.
Сложете отгоре прошутото кото, подредете доматките в салатата и брито. Поръсете със още слънчогледови ядки и напръскайте обилно с балсамов оцет на спрей. (Доматките чери също може да залеете допълнително със струйка зехтин и да посолите леко).
Поднесете Зелената салата с прошуто кото, авокадо и бри с чаша вино.
Добър апетит!