Зелен фасул плакия

редакция:
Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Зелен фасул плакия1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • брашно - 1 равна с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се изчиства и нарязва. Нарязвате на ситно лука, морковите, целината и 5-6 скилидки чесън.

Изсипвате ги при боба, наливате 1 к.ч. вода и 1 к.ч. олио, посолявате на вкус и задушавате на умерен огън.

Когато зеленчуците поомекнат добавяте размитото в малко вода брашно, 5-6 скилидки чесън, оцета и ситно нарязания магданоз.

Отгоре подреждате доматите, нарязани на филийки и заливате с останалото олио. Оставяте ястието да се вари на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10

Коментари

Anna Nikolova
Anna Nikolova
Много вкусен фасул! Топи се като масълце.
18.10.2017 20:50
1