Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Шаран плакия с праз

Шаран плакия с праз

Шаран плакия с праз
Снимка: Таня Арабаджийска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Рецепта, която лекува безапетитие"

Необходими Продукти

  • шаран - 3 - 4 шайби
  • праз - 3 стръка
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • домати - 300 г от консерва
  • девисил - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • бахар - 3 - 4 зрънца
  • черен пипер млян - 1 щипка
  • захар - 2 щипка
  • вода - 100 мл
  • олио - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме шарана до златисто.

В същата мазнина задушаваме предварително нарязания на по-големи кубчета праз. След като омекне, се сваля от котлона.

Разбъркваме праза с доматите (ако доматите в консервата са цели, се нарязват), нарязаните на колелца кисели краставички и всички подправки.

Добавяме и водата, за да не е много суха сместа. Ако в доматите има много сок, може да не се добави вода.

След това редим шайбите шаран в тава.

Заливаме ги с горната смес и печем плакията във фурна около 30 минути на 180 градуса.

Шаранът плакия с праз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: