Зелен фасул плакия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
17/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • брашно - 1 равна с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се изчиства и нарязва. Нарязвате на ситно лука, морковите, целината и 5-6 скилидки чесън.

Изсипвате ги при боба, наливате 1 к.ч. вода и 1 к.ч. олио, посолявате на вкус и задушавате на умерен огън.

Когато зеленчуците поомекнат добавяте размитото в малко вода брашно, 5-6 скилидки чесън, оцета и ситно нарязания магданоз.

Отгоре подреждате доматите, нарязани на филийки и заливате с останалото олио. Оставяте ястието да се вари на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Anna Nikolova
Anna Nikolova
Много вкусен фасул! Топи се като масълце.
18.10.2017 20:50
1