Зрял боб с алабаш

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7699383k
Зрял боб с алабаш1 / 2
15/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливате боба със студена вода и го варите на тих огън. Петнадесет минути след като заври, сменяте водата, като този път наливате гореща.

Прибавяте половината олио и варите, докато зърна почти омекнат. Обелвате алабаша и го нарязвате на филийки.

Слагате го при боба и оставяте да ври 15-20 минути.

В останалото олио и малко вода задушавате ситно нарязания лук. Зачервявате го с червения пипер, сипвате при боба и варите още 10 минути на тих огън.

Накрая посолявате, поръсвате с наситнен джоджен и отстранявате от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: