Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бабината торта с домашни бисквити и 2 вида крем

Бабината торта с домашни бисквити и 2 вида крем

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Бабината торта с домашни бисквити и 2 вида крем
Снимка: Иван Паунов
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Искаме по-голямо парче от бабината бисквитена торта с крем, моля"

Необходими Продукти

  • за 40 бисквитки
  • прясно мляко - 110 мл
  • захар - 160 г
  • олио - 115 мл
  • бакпулвер - 8 г
  • какао - 15 г
  • брашно - 420 г
  • ванилова захар - 4 г
  • за двата крема
  • прясно мляко - 1 пъти по 400 мл
  • захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • ягоди - 150 г пресни
  • брашно - 80 г
  • масло - 50 г меко
  • ром - 15 мл тъмен
  • шамфъстък - печен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме прясното мляко, ваниловата захар и 160-те г обикновена захар.

Прибавяме и олиото и разбъркваме до разтварянето на захарта.

В отелен съд смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме.

Малко по малко започваме да го прибавяме към млечната смес. Замесваме доста твърдо тесто с консистенцията на пластелин.

Разделяме го на две и едната част смесваме с какаото и месим до пълното му поемане.

Разточваме и от двете части две много тънки кори.

С обикновена вилица правим дупчици в разточените блатове, за да не се надуват при печене.

Изрязваме си равни по дължина квадратчета от блатовете.

Нареждаме квадратчетата в намазнена тавичка и печем в предварително загрята фурна на долен и горен реотан, на 180°C за 15-16 мин.

Преминаваме към кремовете.

С едните 400 мл прясно мляко смесваме ягодите и пасираме с пасатора. След това прецеждаме през цедка, за да се лишим от семките на ягодите.

Прехвърляме течността в малка тенджерка и към нея прибавяме 2 от яйцата, 1/3 от захарта и половината брашно.

Включваме котлона на ниска степен и не спираме да бъркаме сместа, до сгъстяването ѝ. Малко преди да се сгъсти, прибавяме тъмния ром. Когато е готов, добавяме половината от мекото масло. Така няма да хване коричка при изстиване.

За ваниловия крем в друга тенджерка смесваме всички останали съставки без млякото.

Разбъркваме до разбиването на яйцата. Чак тогава прибавяме млякото и отново загряваме котлона и бъркаме до сгъстяването на крема.

Накрая също прибавяме другото меко масло и оставяме на страна.

В тавичка си нареждаме обикновени домашни бисквити и редуваме кремовете и бисквитите с какао.

Оставяме в хладилника да стегне.

Преди сервиране натрошаваме шамфъстък върху бабината бисквитена торта.

Да ви е сладко с бабината торта с домашни бисквити и 2 вида крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: