Бабината торта с яйчен крем

Бабината торта с яйчен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
9
"Едва ли има по-вкусна бисквитена торта от бабината"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • царевично нишесте - 60 г
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - натрошени
  • бисквити - закуска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете жълтъците и разбъркайте с тел. Добавете царевичното нишесте и половината мляко. Отново разбъркайте като внимавате да не останат бучки.

Добавете захарта, останалото мляко и ванилията. Сложете на среден котлон и сварете до желаната гъстота при непрекъснато бъркане.

В подходяща тавичка започнете да сглобявате домашната торта като на дъното сложите малко от крема. Не е необходимо да чакате да изстине. Подредете ред бисквити, крем, натрошени орехи, бисквити и завършете с крем.

Оставете бисквитената торта в хладилника за няколко часа.

Извадете, поръсете с орехи, нарежете на квадрати и сервирайте бабината торта с яйчен крем веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: