Начин на приготвяне
В купа разбиваме маслото с пудрата захар до получаване на пухкав крем. Добавяме жълтъка и солта и разбъркваме.
Добавяме брашното по малко - до получаване на меко тесто за домашни бисквити.
Полученото тесто разделяме на три равни части. В първата добавяме какаото, към втората - чая, а към третата - канелата.
Омесваме, оформяме на топки и прибираме в хладилник за един час.
След охлаждането на тестото вземаме първата топка, разточваме на тънко между две парчета хартия за печене и изрязваме с формички.
Печем в предварително загрята фурна на 180° за 10-12 минути.
Повтаряме същото и с останалите две топки тесто. След изпичане ги оставяме да се охладят.
Подготвяме си глазурата за бисквитите, като загряваме млякото с шоколада и разбъркваме до хомогенна смес.
Поръсваме бисквитките с нея и оставяме на хладно, за да стегне глазурата.
Три вида домашни бисквити от едно тесто са много вкусни и си заслужават.
Ако домашните бисквити са вашата стихия, опитайте следващия път от нашите рецепти за меденки и линцери.