Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Три вида домашни бисквити от едно тесто

Три вида домашни бисквити от едно тесто

Три вида домашни бисквити от едно тесто
Снимка: Виолета Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Три вида домашни бисквити от едно тесто са много вкусни и си заслужават."

Необходими Продукти

  • краве масло - 200 г меко
  • пудра захар - 100 г
  • жълтъци - 1бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • какао - 10 г
  • зелен чай - 10 г на прах
  • канела - 5 г
  • За украса
  • бял шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме маслото с пудрата захар до получаване на пухкав крем. Добавяме жълтъка и солта и разбъркваме.

Добавяме брашното по малко - до получаване на меко тесто за домашни бисквити.

Полученото тесто разделяме на три равни части. В първата добавяме какаото, към втората - чая, а към третата - канелата.

Омесваме, оформяме на топки и прибираме в хладилник за един час.

След охлаждането на тестото вземаме първата топка, разточваме на тънко между две парчета хартия за печене и изрязваме с формички.

Печем в предварително загрята фурна на 180° за 10-12 минути.

Повтаряме същото и с останалите две топки тесто. След изпичане ги оставяме да се охладят.

Подготвяме си глазурата за бисквитите, като загряваме млякото с шоколада и разбъркваме до хомогенна смес.

Поръсваме бисквитките с нея и оставяме на хладно, за да стегне глазурата.

Три вида домашни бисквити от едно тесто са много вкусни и си заслужават.

Ако домашните бисквити са вашата стихия, опитайте следващия път от нашите рецепти за меденки и линцери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: