Торта с рула и 2 вида крем

Торта с рула и 2 вида крем
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
41 мин.
Порции
12
"Торта за чудо и приказ с готови рула и не един, а цели 2 вида крем"

Необходими Продукти

  • шоколадови рула - 3 бр. (2 с ванилов крем и 1 с шоколадов)
  • заквасена сметана - 400 мл
  • течен шоколад - 200 г
  • желатин - 1 п.
  • шоколадови бисквити - 300 г
  • банани - 3 бр.
  • орехи - 50 г
  • нишесте - 1 п. ванилия
  • прясно мляко - 1 л /за нишестето и за потапяне на бисквитките/
  • кокосови стърготини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на кръгла купа се слага стреч фолио, за да може в последствие тортата лесно да се обърне.

Рулата се нарязват на кръгчета с дебелина около 1.5 см и се нареждат по дъното и стените на купата плътно едно до друго, като се редуват шоколадови с ванилови.

Сметаната се разбива с помощта на миксер, като се добавя и течният шоколад.

Желатинът се разтваря в микровълнова фурна или на водна баня, като предварително се накисне в студена вода до набъбването му. Добавя се към сметановата смес при непрекъснато бъркане.

Сметановият крем се изсипва в купата и се заглажда. Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета бананчета - 1 ред. След това се поставя 1 ред шоколадови бисквитки, потопени в прясно мляко.

Тортата се слага се в хладилник, докато се приготви и другият крем. Нишестето се приготвя според указания на пакетчето начин - с добавяне на прясното мляко.

Кремът се охлажда и се добавя към тортата. Изсипва се върху бисквитите, а отгоре се поръсва със смлени или натрошени орехови ядки.

За да има по-голяма стабилност тортата, може да се сложи още един ред бисквити, които също се потапят предварително в прясно мляко.

Тортата се оставя в хладилника за поне 5-6 часа, а ако имате възможност, сервирайте на следващия ден.

Обърнете я върху поднос и декорирайте с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: