Начин на приготвяне
На дъното на кръгла купа се слага стреч фолио, за да може в последствие тортата лесно да се обърне.
Рулата се нарязват на кръгчета с дебелина около 1.5 см и се нареждат по дъното и стените на купата плътно едно до друго, като се редуват шоколадови с ванилови.
Сметаната се разбива с помощта на миксер, като се добавя и течният шоколад.
Желатинът се разтваря в микровълнова фурна или на водна баня, като предварително се накисне в студена вода до набъбването му. Добавя се към сметановата смес при непрекъснато бъркане.
Сметановият крем се изсипва в купата и се заглажда. Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета бананчета - 1 ред. След това се поставя 1 ред шоколадови бисквитки, потопени в прясно мляко.
Тортата се слага се в хладилник, докато се приготви и другият крем. Нишестето се приготвя според указания на пакетчето начин - с добавяне на прясното мляко.
Кремът се охлажда и се добавя към тортата. Изсипва се върху бисквитите, а отгоре се поръсва със смлени или натрошени орехови ядки.
За да има по-голяма стабилност тортата, може да се сложи още един ред бисквити, които също се потапят предварително в прясно мляко.
Тортата се оставя в хладилника за поне 5-6 часа, а ако имате възможност, сервирайте на следващия ден.
Обърнете я върху поднос и декорирайте с кокосови стърготини.