Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Десерт с праскови в чаша

Десерт с праскови в чаша

StefanStefan
Готвач
10039474
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Десерт с праскови в чаша
Снимка: Stefan
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Пригответе този оригинален десерт в чаша с праскови - всички ще бъдат възхитени ="

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл студена
  • олио - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 кг тип 400
  • маргарин - 250 г
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • пудинг - 4 бр. ванилов
  • захар - 10 с.л.
  • маргарин - 250 г
  • праскови - 400 г от компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете студена вода със захарта, солта и брашното. Добавете олиото и омесете. Разточете тестото върху работната повърхност с дървена точилка.

Разтопете маргарина, намажете тестото с него и го сгънете на няколко парчета. Разточете тестото и повторете процеса. Приберете в хладилник за половин час. Разстелете тестото върху работната повърхност и повторете процеса с маргарина.

Изпечете тестото върху хартия за печене на най-висока температура. Оставете да изстине и начупете кората на произволни парчета.

Смесете млякото, захарта и ваниловия пудинг и сварете крема.

Добавете 250 г маргарин в горещия пудинг и разбъркайте. В купичка сложете от начупения блат, прасковите и крема ванилия.

Десертът с праскови в чаша е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: