Начин на приготвяне
Смесете студена вода със захарта, солта и брашното. Добавете олиото и омесете. Разточете тестото върху работната повърхност с дървена точилка.
Разтопете маргарина, намажете тестото с него и го сгънете на няколко парчета. Разточете тестото и повторете процеса. Приберете в хладилник за половин час. Разстелете тестото върху работната повърхност и повторете процеса с маргарина.
Изпечете тестото върху хартия за печене на най-висока температура. Оставете да изстине и начупете кората на произволни парчета.
Смесете млякото, захарта и ваниловия пудинг и сварете крема.
Добавете 250 г маргарин в горещия пудинг и разбъркайте. В купичка сложете от начупения блат, прасковите и крема ванилия.
Десертът с праскови в чаша е готов!