Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с праз и сини сливи

Булгур с праз и сини сливи

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Булгур с праз и сини сливи1 / 2
08/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 4 стръка (бялата част)
  • моркови - 1 бр.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • сливи - 100 г (сушени)
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се оставя да престои 3-4 часа в студена вода и след това се отцежда.

Сливите се бланшират във вряща вода и също се отцеждат. Празът се нарязва и задушава в олиото и малко вода заедно с морковите.

Когато поомекне, прибавяте булгура. Наливате гореща вода и овкусявате със сол и черен пипер. Варите на тих огън.

Накрая слагате сливите и продължавате да варите, докато омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: