Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 °C с вентилатор. Намаслете и застелете формата за печене с домакинска хартия.
Смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта в голяма купа.
Разбийте, за да се комбинират добре.
Добавете разтопеното масло, двата вида захар, яйцата, ванилията и мътеницата /може да замените с топло прясно мляко и 1 к.л. сода бикарбонат/. Разбийте с бъркалка, докато се комбинират и не останат сухи парченца брашно.
Изсипете сместа във формата и изравнете с леко почукване върху работния плот, след което печете 27-28 минути.
Проверете готовността с клечка за зъби.
Оставете блата да изстине във формата за 10 минути, след което използвайте краищата на хартията за печене, за да го повдигнете и го прехвърлете върху решетка за охлаждане.
Внимателно го срежете по хоризонтала, за да се получат два блата.
Разбийте сметаната с помощта на гъст крем.
Намажете обилно блатовете и ги слепете.
Намажете шоколадовата торта от всички страни с крем.
Разтопете шоколада на водна баня, добавете и маслото.
Хомогенизирайте, охладете за кратко и полейте шоколадовата торта с глазура.
Гарнирайте с шоколадови орнаменти.