Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля по Валенсиански

Паеля по Валенсиански

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Паеля по Валенсиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Не е нужно да ходите до Валенсия, за да опитате вкусна паеля със заешко, ние ще ви покажем как се прави"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр
  • заек - 1 бр
  • ориз - 3 ч.ч.
  • зелен фасул - 180 г шулки + 120 г зърна
  • домати - 2 бр (нарязани на ситно)
  • зехтин - 4 с.л.
  • бульон - 2 л пилешки
  • шафран - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимон - 1 бр
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути. След това се добавя червеният пипер и бульонът и се разбърква добре.

Готви се около 20 мин., след което се добавя оризът и се разбърква, така че да е покрит с бульон. Оставя се да ври още 20 мин. без да се бърка, докато бульонът се абсорбира от ориза.

Сваля се от котлона, покрива се с капак и се оставя за около 15 мин.

Сервира се гореща, украсена с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

даниела
даниела
кога се слага шафрана
13.11.2014 15:59