Начин на приготвяне
Нарежете червена чушка на ленти. Рендосайте домата в купичка и пресовайте чесъна вътре. Почистете карфиола, измийте и накъсайте на малки розички.
В тавата за паеля (паея) сложете зехтин и запържете чушките. Извадете и заделете. Добавете месото и запържете много добре (трябва да е златисто). Сложете замразените зеленчуци и карфиола. Също запържете добре. Добавете домата с чесъна.
Изчакайте няколко минути и налейте вода. Щом заври, сложете сол и варете до готовност. Ако е необходимо, долейте още вода. Преди да сложите ориза, добавете шафрана и напълнете тавата с вода.
Изчакайте да заври и сложете ориза. Намалете котлона, подредете чушките и изчакайте да изври водата, като не бъркате с лъжица.
Готовата традиционна паеля махнете от котлона и захлупете с капак за 5-10 минути. Сервирайте, докато е топла.