Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Картофена баница с брашно от елда

Картофена баница с брашно от елда

Картофена баница с брашно от елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"След класическата баница идва ред и на картофената"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • краве масло
  • черен пипер
  • чубрица
  • брашно от елда - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги настържете на едро ренде.

Добавете яйцата, солта, черния пипер и чубрицата.

Разбъркайте сместа и добавете 2 с.л. брашно от елда.

Разделете я на две части.

Намажете малък тиган с масло и изсипете едната част - загладете я добре.

Наредете отгоре кашкавал и покрийте с останалата картофена смес.

Печете баницата на тиган до златисто от всяка страна.

Преместете я в чиния и ѝ се насладете.

Картофената баница с брашно от елда е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: