Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Салата с червено цвекло и чесън

Салата с червено цвекло и чесън

IvankaIvanka
Новак
252422
Салата с червено цвекло и чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Това ли е най-вкусната зимна салата или да?"

Необходими Продукти

  • цвекло - 400 г (червено)
  • олио - 5 с.л. (зехтин)
  • чесън - 10 ск.
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме цвеклото на парчета. Слагаме го в чиста вода да се вари за 10-тина минути. Сменяме водата с подсолена и го варим до омекване.

Изваждаме свареното цвекло и го нареждаме в чиния.

В отварата кипваме счукания чесън с червения пипер и заливаме цвеклото.

Поливаме салатата с мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Комбинацията е интересна. Аз си добавих и малко лимонов сок.
21.11.2017 17:58
1
веси
веси
За първи път чувам за червено цвекло с червен пипер
29.12.2015 02:04
1