Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Шуменска салата от лук

Шуменска салата от лук

редакция:
IvankaIvanka
Новак
252424
Шуменска салата от лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 450 г
  • орехи - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лука с люспите, оцеждаме го и го слагаме във фурната да се изпече.

Изчистваме от люспите изпеченият лук, нарязваме го на филийки и го нареждаме в чиния.

Счукваме ореховите ядки и поръсваме с тях лука.

Сваряваме яйцата, нарязваме ги на кубчета и ги посипваме върху салатата.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Посоляваме салатата и я овкусяваме с мазнината и оцета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: