Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шкембе чорбата на бай Данчо

Шкембе чорбата на бай Данчо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Шкембе чорбата на бай Данчо
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Вкусната шкембе чорба на бай Данчо"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 500 грама (или свинско)
  • кисело мляко - 200 грама
  • червен пипер - 1 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • мас - 1 бучка
  • чесън
  • лют червен пипер
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета шкембето и го прехвърлете в тенджера. Залейте го със студена вода, кипнете и сменете водата с нова. Посолете и го оставете да се свари до готовност.

Прецедете бульона, а охладеното шкембе може да нарежете още по-ситно.

Върнете шкембето в бульона и отново сложете на огъня. Щом течността заври, прибавете брашното, която сте разтворили в млако вода.

Варете шкембе чорбата 10-тина минути.

Междувременно разбийте жълтъците заедно с киселото мляко. Сипете ги към врящата супа, разбъркайте и свалете от огъня.

Разтопете маста в касерола и запържете за много кратко лъжица червен пипер. Сипете веднага в супата и разбъркайте.

Поднесете вкусната чорба в компанията на оцет с предован в него чесън.

Шкембе чорбата на бай Данчо е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това няма нищо обще със шкембето на бай Данчо
04.09.2022 11:25
1