Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Супа от раци със застройка

Супа от раци със застройка

IvankaIvanka
Новак
252422
Супа от раци със застройка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"От пиле мляко и от рак - супа, която се оказва обаче, че е много, много, много вкусна"

Необходими Продукти

  • раци - 15 - 16 бр.
  • лук - 1 гл.
  • чесън - 5 ск.
  • ориз - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • магданоз - 1/2 вр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме раците и ги заливаме с подсолена вода. Слагаме ги да се сварят.

Нарязваме на дребно лукът и чесъна и ги задушаваме в мазнината до омекване.

Прецеждаме бульона от сварените раци и към него прибавяме задушените зеленчуци. Добавяме и размитото в малко вода брашно, оризът и отделеното месо от раци.

Варим супата около 15 минути - до набъбваме на ориза, след което я сваляме от огъня.

Прибавяме разбитите яйца с киселото мляко и застройваме супата.

Поднасяме я поръсена с черен пипер и нарязан на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: