Начин на приготвяне
Смесете каймата с подправките и накълцания лук, след като омесите направете малки топчета. В кипяща посолена вода капнете олиото и пуснете накълцаното кисело зеле да поври 10-15 минути.
Прибавете накълцания праз, картофите, нарязани на кубчета, топчетата от каймата, надребнената червена чушка, настъргания морков на едро, овкусете и с подправките и варете още 15-на минути.
За застройката:
Разбийте яйцето и прибавете 2 с. л. брашно, 2 с. л. кисело мляко. Прибавете едно канче зелева чорба, като разбъркате и един черпак от супата. Сипете сместа в малка тенджерка и сложете на огъня да клокне.
Разбъркайте да стане гладко, а после прехвърлете в тенджерата със супата. Отново кипнете на огъня и отдръпнете. Наръсете с пресен магданоз.
Коментари