Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Хапки»Пуешки парти хапки с шунка и кози кашкавал

Пуешки парти хапки с шунка и кози кашкавал

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Пуешки парти хапки с шунка и кози кашкавал
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Пуешки парти хапки с шунка и кашкавал - ще се харесат на всички гости"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 1 кг
  • пуешка шунка - 300 г
  • кози кашкавал - 200 г
  • За марината
  • подправка за пиле - 1 с.л. подправка за сочно пиле
  • лимони - 1/2 бр.
  • брашно от чесън - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези парти хапки пуешкото месо се измива много добре и се почиства от ципите.

Нарязва се на малки парчета, като се преценява, че месото се свива при печенето.

Лимонът се изцежда и лимоновият сок се изсипва в купа, в която месото ще се накисва.

Прибавя се брашното от чесън, подправката за сочно пиле и олиото. Разбърква се много добре.

Прибавя се нарязаното месо, като се разбърква много добре, за да може месото да се овкуси добре.

Купата се завива с фолио за свежо съхранение.

Месото се оставя в хладилник за 12 часа.

След като се извади от хладилника, парчетата месо се нареждат върху хартия за печене в плитка тава, като може да се използва тава за бисквити или пица.

Шунката се нарязва на парчета, които са с големината на парчетата месо.

Върху всяко парче месо се нарежда парче шунка.

Пече се 20 мин в предварително загрята фурна на 200 °C на най-долното ниво на фурната, за да не изгори шунката.

След като месото се е изпекло, върху всяко парче се нарежда кашкавал и се запича за 5 мин, докато кашкавалът се разтопи.

Печеното пуешко се премахва от хартията за печене, за да не се овлажняват от соса, който са пуснали при печенето, и се нареждат в суха тава.

Пуешки парти хапки с шунка и кози кашкавал са идеалното мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: