Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Солени мъфини без глутен

Солени мъфини без глутен

Солени мъфини без глутен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
27/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Солени мъфини без глутен за късните следобеди"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр
  • зехтин - 1 с.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене - 60 г натрошено
  • кашкавал - 60 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • сол - 1 щипка
  • брашно от спелта - 100 г
  • семена - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцето с вилица, добавяте кисело мляко с разбит в него бакпулвер, да бухне.

Добавете натрошено сирене, нарязан ситно пресен лук, щипка сол, зехтин и кубчета ситно нарязан кашкавал.

Накрая прибавете брашно от спелта и разбърквате на гъста смес.

В 5 бр. големи форми за мъфини сипвате по 2 с.л. от сместа, отгоре поръсете микс от семена.

Печете солените мъфинчета в загрята фурна 180°C до златисто, проба с клечка да няма тесто.

За 25 минути солените мъфини без глутен са готови.

Вкусни и здравословни мъфини за закуска! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: