Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Сладкиш по венециански

Сладкиш по венециански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сладкиш по венециански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.

Необходими Продукти

  • масло - 200 гр.
  • мед - 120 гр.
  • захар - 100 гр.
  • брашно - 300 гр.
  • орехи - ядки 80 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • ром - 2 с.л.
  • бадеми - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да омекне. Нарежете го на парченца и разбъркайте, като прибавяте по малко захарта. Трябва да получите пухкав крем. Прибавете меда и 2 лъжици ром, смесете и жълтъците, като продължавате да бъркате. След това прибавете смлените орехи и брашното - лъжица по лъжица, разбърквайки.

Намажете кръгла форма за торта, посипете дъното й с половината от бадемите, като получите немного равномерен слой, сипете отгоре сместа и покрийте повърхността с останалата част от бадемите.

Изпечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 С около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Daniе
Daniе
Разбира се че снимката отговаря на рецептата- това което виждате върху сладкиша всъщност са бадемите,с които е покрито дъното на тавичкава,в която е печен.Но .................те са филирани, а не цели ядки както сте очаквали.


21.08.2013 22:04
asi
asi
Да и къде ги сложихте белтъците...
02.06.2013 00:18
Maя
Maя
Снимката не е от този сладкиш, жалко ..
Ако реша да направя нещо, искам да знам как изглежда :)

А, и какво направихте с белтъците?
21.04.2013 17:53
Милко
Милко
Ми сигурно може, но ароматът няма да е същия - заменете с някакъв ликьор или вид сладък алкохол
19.11.2012 16:38
ив
ив
може ли без ром?
18.11.2012 18:20
Вили
Вили
Може и филирани, натрошени. Най-красиво е с филирани
12.10.2012 16:34
milena
milena
Цели бадеми ли се използват?
12.10.2012 14:51