Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дроб по Венециански

Дроб по Венециански

Дроб по Венециански
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
07/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Само аматьорите се возят на гондоли във Венеция. Професионалистите използват посещението там, за да опитат най-вкусния телешки дроб по венециански"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 500 г
  • лук - 1 кг
  • масло - 50 г
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • круши - 2 бр. твърди
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкия дроб на филийки.

Обелете лука и го нарежете на лентички.

Загрейте маслото и малко зехтин. Сложете лука и го задушете, докато омекне при непрекъснато бъркане, за да не загори и залепне.

Добавете дроба в тигана. Запържете го от двете страни за около 5-6 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Почистете крушите и ги нарежете на филийки.

Карамелизирайте захарта в друг съд и добавете 1 с.л. зехтин.

Сложете крушите и ги карамелизирайте за 3-4 минути от двете страни.

Поднесете дроба с лук и карамелизирани круши.

Дробът по Венециански е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: