Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб по венециански

Свински дроб по венециански

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Свински дроб по венециански
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Сочен и ароматен деликатес, който трябва задължително да се консумира с добре изстудено бяло вино и в приятна компания"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 600 г
  • зелен лук - 3 връзки
  • червено вино - 150 мл
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • олио - 3 - 4 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме свинския дроб. Посоляваме на вкус и поръсваме със смлян черен пипер.

В нагорещена мазнина запържваме леко дроба, добавяме и червения пипер, вадим и оставяме на топло да не изстине. Може да го завиете във фолио, за да задържите температурата.

В същата мазнина запържваме лука, нарязан на ситно. Към него прибавяме свинския дроб и виното.

Пържим 10-15 минути или докато виното се изпари. По желание може да го сервирате с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Посолявам дроба след като е приготвен.Иначе става твърд.
04.08.2016 21:06
3