Начин на приготвяне
В купа смесваме пресятото брашно и солта.
Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади.
В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре.
Изсипваме 1/3 от сместа с яйца и мляко в купата със сухите съставки. Разбъркваме добре с миксер или бъркалка, така че да няма бучки. Добавяме още 1/3 от яйчната смес и повтаряме процеса.
Накрая прибавяме останалите мокри съставки и разтопеното масло, след което разбъркваме.
Покриваме купата и я оставяме в хладилника за поне 30 минути или за една нощ. Това ще позволи на тестото да се отпусне и да няма разкъсване по време на готвене.
Изваждаме сместа от хладилника и я разбиваме за кратко.
Загряваме тиган за палачинки на среден огън. Намазваме го с малко масло и с черпак сипваме от сместа.
Готвим класически палачинки на средно слаб огън за около минута, след което ги обръщаме и готвим от другата страна за около 30 секунди. Правим същото и с останалата смес.
Поради липсата на захар тези палачинки във френски стил могат да се сервират както със сладко, така и със солена плънка.