Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Френски палачинки фламбе с грейпфрут

Френски палачинки фламбе с грейпфрут

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски палачинки фламбе с грейпфрут1 / 2
13/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • грейпфрути - 4 бр.
  • захар - 300 г
  • ром - 8 с.л.
  • масло - 50 г
  • за украса
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с яйцата и солта. Млякото се добавя на порции и сместа се оставя да престои на стайна температура 1 час.

Грейпфрутите се обелват, отстраняват се белите ципи и плодовете се нарязват на парченца. Слагат се в тенджерка с разтопено масло, в което е добавена половината захар. Добавя се половината от рома и плодовете се пускат в сместа, като се загряват на бавен огън до леко карамелизиране. Оставят се на топло.

Кората на 2 грейпфрута се нарязва на тънки резенчета. В тенджерка се смесват останалата захар и останалият ром. Пускат се парчетата кора и се варят на минимален огън до прозрачност.

От тестото се изпържват 12 палачинки.

Когато са готови, върху тях се слага от плънката. Завиват се и се редят в тава. Покриват се със сварената кора и се поръсват с 3 супени лъжици захар. Слагат се за 5 минути да се пекат на 200 градуса. Поливат се със загрятия ром, който се запалва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: