Начин на приготвяне
В купа смесете пресятото брашно с бакпулвера, канелата и счуканите на едро орехи, разбъркайте.
В купата, в която ще бъркате кекса, чукнете яйцата, добавете захарта и ваниловата захар, разбийте с миксер до пухкав крем. Прибавете прясното мляко, олиото и отново разбъркайте.
Добавете смесените сухи съставки и разбъркайте с шпатула до еднородна смес. В края прибавете настърганите моркови и отново разбъркайте до еднородна смес.
Сипете сместа в предварително намазана форма с масло и поръсена с брашно.
Леко разтръскайте формата и я поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печете за около 35-40 минути или до готовност. Извадете формата и оставете за 10 минути да се поохлади, след което внимателно обърнете кекса в подходяща чиния.
Още топъл намажете с медена глазура от 2 с.л. мед, разтворен в 4 с.л. топла вода.
Кексът с орехи, моркови и канела е много сполучлив.