Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с орехи, моркови и канела

Кекс с орехи, моркови и канела

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кекс с орехи, моркови и канела
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Един сполучлив кекс с орехи, моркови и канела"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1. 5 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр. (10 г)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 2. 5 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 бр. (20 г)
  • моркови - 2 ч.ч. настъргани
  • орехи - 1 ч.ч. счукани на едро
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете пресятото брашно с бакпулвера, канелата и счуканите на едро орехи, разбъркайте.

В купата, в която ще бъркате кекса, чукнете яйцата, добавете захарта и ваниловата захар, разбийте с миксер до пухкав крем. Прибавете прясното мляко, олиото и отново разбъркайте.

Добавете смесените сухи съставки и разбъркайте с шпатула до еднородна смес. В края прибавете настърганите моркови и отново разбъркайте до еднородна смес.

Сипете сместа в предварително намазана форма с масло и поръсена с брашно.

Леко разтръскайте формата и я поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печете за около 35-40 минути или до готовност. Извадете формата и оставете за 10 минути да се поохлади, след което внимателно обърнете кекса в подходяща чиния.

Още топъл намажете с медена глазура от 2 с.л. мед, разтворен в 4 с.л. топла вода.

Кексът с орехи, моркови и канела е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: