Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлювчета с канела и орехи

Охлювчета с канела и орехи

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Охлювчета с канела и орехи
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
24 бр.
"Ако не внимавате, тези вкусни охлювчета ще изчезнат с нетипична за тях скорост"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • брашно - около 700 - 800 г
  • за пълнежа
  • олио
  • захар - 1/2ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме киселото мляко, в което сме сложили предварително амонячната сода. Разбъркваме добре и слагаме брашното.

Замесваме меко тесто. Оставяме около 15 минути да почини и разделяме на шест топки.

Всяка топка разточваме на не много голям правоъгълник.

Намазваме с олио и посипваме със сместа от захар, канела и орехи. Навиваме на руло и режим на охлювчета.

Повтаряме и с другите кори.

Нареждаме охлювчетата легнали в намазнена тавичка или слагаме хартия за печене.

Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#226057
Потребител#226057
Колко са 700-800 грама брашно?
27.10.2019 12:07