Агнешко по селски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешко по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 г
  • ориз - 1 ½ ч.ч.
  • бульон - 500 мл
  • магданоз - ½ връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри парчета, залива се с вода и се вари заедно с дафиновия лист, лука и черния пипер.

Пяната, която се образува при варенето, се премахва. Оризът се измива и се слага в тава. Отгоре се нарежда месото.

Залива се с бульон и се поръсва с черния пипер и нарязаните магданоз и джоджен. Пече се на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: