Начин на приготвяне
Агнешкото се измива хубаво под течаща вода, като чревцата се обръщат и се мият и от вътрешната страна.
Сварява се в подсолена вода, като бульона се отпенва с лъжица, изваждат се и щом изстинат, се нарязват на ситно. Бульонът се прецежда и запазва.
Лукът, морковът, киселецът, пресният чесън и джодженът се наситняват. Оризът се измива няколко пъти със студен вода и се отцежда.
В тиган се загрява олиото, добавят се сварените агнешки дреболии, лукът, морковът, киселецът и след като се позапържат, се сипва изцеденият ориз.
Щом оризът си смени цвета, постепенно се наливат три чаени чаши от горещия бульон, в който са варили дреболиите. Щом оризът поеме течността, се овкусява със ситно нарязания джоджен, подправки на вкус - сол, черен пипер, червен пипер и се прехвърля в тава за печене.
Агнешката дроб сарма се пече в умерена фурна (180 градуса) до готовност, след което се полива със заливката.
Връща се във фурната до порозовяване (около 10 минути).
Добър апетит с тази чудна агнешка дроб сарма по селски!