Пасти Мока

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пасти Мока1 / 2
12/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 8 бр.
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за крема
  • яйца - 4 бр. (само белтъци)
  • пудра захар - 200 г
  • кафе - 6 ч.л. (готово еспресо)
  • масло - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с пудрата захар, добавят се белтъците, разбити на сняг, лимоновият сок и брашното. Тестото се излива в тава, постлана с хартия за печене или намазана с мазнина и поръсена с брашно. Пече се на умерена фурна и се оставя да изстине.

Щом се извади от тавата, се срязва на две хоризонтално.

Белтъците за крема се разбиват на сняг и се добавя по малко от пудрата захар, докато не се добави цялата. Слага се на съвсем слаб огън и се бърка.

Сваля се от котлона и се добавя омекналото масло и кафето, като непрекъснато се бърка. Единият блат се слага в чиния, намазва се с крем, похлупва се с другия блат и се намазва отгоре с крем. Нарязва се на пасти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: