Начин на приготвяне
Водата се слага в купа, похлупва се и се държи 4 мин при 600 Вт.
Прибавят се нескафето, захарта и ванилията.
Желатинът се размеква с малко студена вода, отцежда се, слага се в купичка за сос и се държи 1 ½ мин при 180 Вт, без да се похлупва.
Разбърква се и се прибавя към сместа с кафето. Добавят се двата вида ликьор и се разбърква добре.
Купата се слага в друга по-голяма и пълна с лед.
Портокалът се измива много добре, подсушава се и кората се настъргва.
Сметаната се разбива на сняг и половината се слага в хладилника. Останалата сметана се смесва с настърганата кора и се прибавя към желето, когато започне да се стяга.
Четири формички се намокрят и в тях се разпределя Мока желето.
Слага се в хладилника.
Преди поднасянето желето се обръща в десертни чинийки и се гарнира с отделената сметана.
ВРЕМЕ: 4 мин при 600 Вт, 1 ½ мин при 180 Вт.