Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито и го смесваме с бакпулвера. Вадим яйцата на стайна температура и после ги разбиваме в купа с миксера продължително.
Прибавяме захарта и пак разбиваме. Получава се гъст много светъл крем.
Маслото и шоколадът трябва да са много размекнати. Меко краве масло също слагаме вътре и разбиваме много добре.
Прибавяме шоколада и свареното кафе и разбъркваме. Добавяме брашното и разбиваме с миксера.
Най-накрая слагаме какаото и пак объркваме до еднородна гладка смес. Мажем с олио и набрашняваме форма за кекс и изсипваме. Печем кекса в загрята леко на 180 градуса фурна до готовност.
Като изстине вадим от формата и обръщаме в чиния. Поръсваме обилно с пудра захар с помощ на цедка. Режем на парчета и хапваме с горещо кафе или чай. Да ви е сладко!
Кексът Мока е чуден.