Ментово брауни

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Ментово брауни
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Свежо ментово брауни за усмихнат ден"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 200 г
  • ментов шоколад - 200 г шоко бонбони After Eight или др.
  • краве масло - 200 г
  • кристална захар - 100 грама
  • яйца - 4 броя
  • орехи - 100 г смлени
  • какао - 30 г натурално
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа на водна баня се разтопяват натуралният шоколад, шоколадови бонбони и кравето масло.

Докато сместа е все още топла, се добавя захарта и се разбърква добре.

Яйцата се разбиват с миксер на пяна. Към тях се прибавя и шоколадовата смес.

Брашното, какаото и солта се пресяват и постепенно се прибавят към сместа.

В подходяща форма, покрита с хартия за печене, се изсипва сместа.

Браунито се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса около 35-40 минути.

Браунито трябва да е влажно в средата и не бива да се препича.

След като изстине, шоколадовият сладкиш се нарязва на квадрати.

Ментовото брауни е истински празник за сетивата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: