Ориз с телешко по китайски

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Ориз с телешко по китайски
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ориз с телешко по китайски - така го обичаме, така го приготвяме"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г, за суши
  • вода - 500 мл
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче, Maggi
  • яйца - 3 бр.
  • телешко месо - 500 г
  • соев сос - тъмен
  • лук - 10 г сушен
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин
  • грах - 1 к.ч., замразен
  • царевица - 1 к.ч., от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сваряваме ориза във водата, като добре го измиваме, преди това и щом заври водата, намаляваме котлона до най-ниската степен. Така ври, докато поеме водата.

След което го заливаме с марината от загрятия в подходящ съд оризов оцет и разтопената в него захар.

Оставяме сварения ориз в тенджерата с капак да изстива. Щом стане на стайна температура, може да го сложим в хладилника, защото преди пържене ориза трябва да е студен.

Нарязваме месото на жулиени, преди да го сварим. Покриваме телешкото месо с вода в тенджера, като предварително сме разтворили в нея кубчето зеленчуков бульон. Варим до готовност.

Ако е останал бульон, отцеждаме месото. В тиган със зехтин пържим яйцата и ги накъсваме на малки парчета. После ги заделяме настрана.

В същия тиган със зехтин на слаб огън, запържваме месото, настъргания на ренде чесън и сухия лук.

Добавяме ориза, царевицата, граха и соевия сос, като пържим на средно слаб огън, като разбъркваме с дървена шпатула. Включваме накрая и пържените и накъсани яйца.

Поднасяме топъл ориза с телешко месо по китайски.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: