Телешко по китайски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Телешко по китайски1 / 2
31/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2 порции
"Ароматно и леко пикантно телешко по китайски, което лесно може да приготвите сами у дома!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 брой кромид
  • чушки - 2 броя, червена и зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - към 80 мл
  • олио - 100 мл
  • захар - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют, по желание
  • сол
  • нишесте - 1 ч.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото от сухожилията и ципите и го нарежете на тънки ивици. Загрейте олио в голям тиган или уок и сложете телешкото да се изпържи, като раздрусвате редовно съда.

Извадете изпърженото телешко и долейте още малко мазнина в тигана. Сложете да се запържи нарязания на тънки полумесеци лук, след него тънките филийки моркови, чесъна и парчета чушки.

Посолете и добавете червения пипер и соевия сос. Бъркайте и раздрусвайте тигана за още 2-3 минути и добавете телешкото, захарта и при нужда малко сол.

Накрая разредете в малко водичка нишестето и залейте в тигана. Разбъркайте пак и снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
47
31
20
10
Дай твоята оценка: