Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макаронена салата»Раковини с грах и зелен фасул

Раковини с грах и зелен фасул

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Раковини с грах и зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • паста - 500 г, тестени големи раковини
  • зелен фасул - 250 г, нарязан едро
  • грах - 1 ч.ч. (125 г)
  • домати - 250 г., обелени, на едро нарязани
  • сирене - 1 1/4 ч.ч., Пекорино
  • зехтин - 3 с.л.
  • майорана - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестените ракови се варят във вряща подсолена вода, около 5 мин.

Добавя се зеленият фасул и граха и се вари за още 5-7 мин. или докато зеленчуците омекнат. Раковините се изцеждат и прехвърлят в чиния за сервиране.

Добавят се доматите, сиренето, зехтинът, майораната, солта и пиперът. Разбъркват се добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: