Начин на приготвяне
Почистваме лука и настъргваме на едро ренде.
В тенджерка задушаваме в олио и малко вода настъргания лук и последователно прибавяме почистените, измити - грах, зелен фасул, нарязани пресни картофи.
Като останат зеленчуците почти на мазнина, добавяме червен пипер и брашно.
Наливаме 2 и 1/2 чаени чаши вода и като заври, прибавяме кубче зеленчуков бульон, черен пипер на вкус и нарязан пресен магданоз.
Прехвърляме зеленчуците в тавичка и слагаме във фурната да се пекат до готовност.
По време на печенето разбъркваме зеления фасул с картофи и ако е необходимо, може да доливаме топла вода.
Освен зелен фасул на фурна с тези продуктите можете да си приготвите и зелен фасул яхния в тенджера.