Начин на приготвяне
Измиваме хубаво пилешките бутчета. Подсушаваме и слагаме да се запържат в олио. Запържените бутчета изваждаме от олиото и в него слагаме да се задушават зелен фасул (200 г), грах (200 г) и нарязан ситно или настърган лук (1 бр.).
Наливаме и малко топла вода (1 к.ч.), за да омекнат по-хубаво зеленчуците. Като останат на мазнина, прибавяме черен пипер на вкус, червен пипер и джоджен сушен и стрит на ситно, също количество по вкус.
Ръсваме и брашно и наливаме топла вода (4-5 ч.ч.). Като заври, прибавяме пилешките бутчета и варим ястието без капак до готовност. Няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме доматено пюре.
При необходимост доливаме още вода или може да сгъстим, като направим кашичка от малко брашно и вода и да я налеем внимателно в ястието.
Пилето с грах се готви още една-две минути.