Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско печено с картофи соте и зелена салата

Свинско печено с картофи соте и зелена салата

Свинско печено с картофи соте и зелена салата
Снимка: Павел Петков
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
480 мин.
Общо
520 мин.
Порции
8
"Ето това е перфектната комбинация - свинско печено, салата и картофи соте"

Необходими Продукти

  • свински врат - 2 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • мащерка
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • За картофите соте
  • картофи - 1. 5кг
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • чесън на прах
  • краве масло - 1/2
  • Зелена салата
  • маруля
  • краставици
  • репички
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонов тиган запечатваме свинския врат от всички страни за по около 2 мин.

След като сме запечатали месото, придърпваме в единия край на тигана и добавяме маслото, чесъна и подправките.

Поливаме месото от всички страни за 2 мин.

Изваждаме и овиваме стегнато в хартия за печене и алуминиево фолио.

Печем първо на 200°C За 1 час и намаляме на 120°Cза 7 часа

За картофите соте:

Сваряваме картофите до полуготовност, слагаме в тиган с олио и добавяме маслото.

Пържим до златисто от всички страни и добавяме подправките.

Поднасяме свинското печено с зелена пролетна салата

Гответе с любов.

Добър Апетит с моето свинско печено с картофи соте и зелена салата :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: