Начин на приготвяне
В малка тенджера или касерола загрейте сметаната, прибавете натрошеното синьо сирене и бъркайте, докато се смесят и се получи много вкусен сос.
За фалафелите в тигана загрейте олиото и задушете нарязаните на ситно лук, чесън и настърганите моркови.
Пасирайте нахута заедно със задушените зеленчуци.
Добавете подправките, брашното и содата, разбъркайте и приберете в хладилника за 30-60 минути.
Оформете малки фалафели, оваляйте ги в галета и подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Поръсете ги с олиото и печете в предварително загрята на 200°С фурна за 20-30 минути.
За свежата зелена салата нарежете зеленчуците, сложете ги в голяма купа, добавете бирената мая и полейте със зехтина и оцета и разбъркайте с лъжица.
В чиния за сервиране сложете от салатата, няколко хрупкави безмесни кюфтенца и полейте отгоре със соса от синьо сирене.
Зелената салата с фалафели е чудесна.