Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване за 5 минути, прибавя се олиото, сокът от лимон, след което се добавя постепенно пресятото брашно с бакпулвера и хлебната сода.
Сместа се бърка на ниска степен на миксера, добавят се една по една лъжиците с вряла вода.
Готовата смес се изсипва във форма за кекс, ползвам силиконова, като се оставя около 1/4 от сместа, към която се прибавя какаото с още 1 супена лъжица вода, разбърква се, докато се хомогенизира и оцвети сместа.
Изсипва се на зиг-заг към другата смес.
Пече се двуцветният кекс се на 160°C с вентилатор до готовност.
Кекс с вряла вода се декорира с разтопен бял шоколад.
Бон Апети!
Коментари