Начин на приготвяне
Първо, поставяме яйцата в купата на хлебопекарната. После добавяме киселото мляко с добавената в него сода бикарбонат, олиото, ванилията и захарта.
След което включваме двата вида брашно. Избираме програма за сладкиши на хлебопекарната Cake, тъмна коричка (dark).
След сигнал на машината поставяме филираните бадеми и стафидите. Трябва да се получи не много гъсто тесто като за кекс.
Щом престане хлебопекарната да разбърква тестото, изливаме какаото върху тестото за кекс, като предварително сме разбъркали какаото с 2-3 супени лъжици от кексовото тесто.
Печем кокосовия кекс до готовност (програмата е за 1 и 1/2 часа).
Да Ви е сладко с моя кокосов кекс с филирани бадеми!