Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Испанска рецепта за заешко задушено

Испанска рецепта за заешко задушено

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Испанска рецепта за заешко задушено1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Да приготвиш сочно заешко при това на тиган си е истинско изкуство, което ще усвоите днес с помощта на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л.
  • заешко месо - 1 кг
  • лук - 3 средни главички
  • чесън - 4 скилидки
  • вода - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 л
  • картофи - 5 бр (средни)
  • дафинов лист - 3 бр
  • люти чушки - 1 с.л. (сушени, ситно нарязани)
  • мента - 1/3 ситно нарязани листа
  • грах - 1 ч.ч.(замразен)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината от мазнината в голям тиган и запържете заешкото месо, докато стане кафяво на цвят. След това го отстранете от тигана.

Загрейте и останалата мазнина в същия тиган и изпържете лука и чесъна, докато омекнат.

Върнете заешкото в тигана и добавете водата, пилешкия бульон, картофите, морковите и останалите подправки, захлупете и оставете да се задушава.

После отстранете мазнината и оставете да покъкри без похлупак. Накрая добавете граха и оставете да къкри за още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: