Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушено заешко с ориз и джоджен

Задушено заешко с ориз и джоджен

Задушено заешко с ориз и джоджен
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ароматът на това вкусно зайче с джоджен дълго ще ни преследва"

Необходими Продукти

  • заешко месо - около 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се прави на порции и се осолява и натрива с червен пипер и малко черен пипер.

В тава се сипва олиото и пресния лук, който сме нарязали, слагаме заешкото месо, джоджена и доливаме с вода, поръсваме малко сол и покриваме със фолио.

Слагаме във фурната да се пече на 180 градуса, след около 1 час и 15-20 минути го вадим и добавяме ориза, връщаме във фурната като слагаме отново фолиото.

Съвсем накрая откриваме тавата за да се запече месото и получи хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: