Начин на приготвяне
Почистете лука и картофите и ги нарежете на полумесеци. Дюлите измийте, нарежете на полумесеци и почистете от семките. Месото нарежете на едри парчета. Може да ползвате врат, гърди или свинска плешка.
Сложете в тава малко зехтин, добавете картофите, лука и дюлите. Сложете отгоре и месото, добавете подправките, захарта и нарязаното на ситно люто чушле. Сипете бульона и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Сложете в загрята фурна на 160 градуса и задушавайте за час и половина. Извадете тавата, махнете фолиото и допечете месото за още 20 минути на 180 градуса до приятен загар на месото.
Може да допечете в питки, в които после да поднесете ястието. За целта вземете 4 по-малки или две големи готови питки, изрежете отгоре като капаче, издълбайте средата и напълнете с ястието.
Сложете в тава и допечете за 20-тина минути. Преди сервиране поръсете задушеното свинско с магданоз.
Свинското задушено с дюли е уникална вкусотия.