Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото месо на кубчета, загрейте мазнина в подходящ съд и запържете месото до златист загар. Докато се пържи, накълцайте ситно лука и чесъна и настържете доматите. Извадете агнешкото в чиния и в тигана сложете лука и чесъна, а след малко и доматите.
Оставете да ври, докато леко се редуцира и прибавете брашното, захарта, черния пипер, солта. Оставете соса да ври, докато се поизпари още малко и върнете месото заедно с розмарина.
Долейте гореща вода, колкото да покрие агнешките късчета и оставете да се готви до омекването им (за около 1-1, 5 ч.). При нужда долейте още малко гореща вода.
Може да поднесете агнешкото задушено с домати в гарнитура от сварен и овкусен ориз или картофено пюре.