Агнешко задушено с домати

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко задушено с домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • домати - 500 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 60 - 80 г
  • брашно - 1 с.л.
  • розмарин - 2 стръка сух
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета, загрейте мазнина в подходящ съд и запържете месото до златист загар. Докато се пържи, накълцайте ситно лука и чесъна и настържете доматите. Извадете агнешкото в чиния и в тигана сложете лука и чесъна, а след малко и доматите.

Оставете да ври, докато леко се редуцира и прибавете брашното, захарта, черния пипер, солта. Оставете соса да ври, докато се поизпари още малко и върнете месото заедно с розмарина.

Долейте гореща вода, колкото да покрие агнешките късчета и оставете да се готви до омекването им (за около 1-1, 5 ч.). При нужда долейте още малко гореща вода.

Може да поднесете агнешкото задушено с домати в гарнитура от сварен и овкусен ориз или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка: