Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Испанска маслена торта

Испанска маслена торта

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Испанска маслена торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • брашно - 2 1/4 ч.ч.
  • портокалов сок - 1/4 ч.ч.
  • мляко - 1/2 ч.ч. обезмаслено
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч. (загрян)
  • пудра захар - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса.

Разбийте яйцата, захарта и лимовата кора в средно голяма купа с миксер, докато сместа се сгъсти и стане кремообразна.

Разбъркайте заедно с пресятото брашно и след това добавете портокаловия сок, млякото и зехтина. Излейте сместа в тавичка.

Печете за 45 минути. Отстранете от фурната и оставете тортата да поседи в тавичката още 5 минути, докато се охлади и след това я извадете, като я сложите наобратно.

Залейте тортата допълнително със сок и я поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elisabeth
Elisabeth
Къде е маслото на тази маслена торта? То даже и млякото е препоръчано обезмаслено.
29.01.2014 22:39
1